Пиетро Фитипалди ще бъде резервен пилот на Хаас и през 2022 година

От тима на Хаас във Формула 1 потвърдиха, че бразилецът Пиетро Фитипалди ще бъде официален тестови и резервен пилот на отбора и през 2022 година.

Внукът на двукратния световен шампион Емерсон Фитипалди направи своя състезателен дебют във Формула 1 в Гран При на Сахир през миналата година, когато замени Ромен Грожан. Французинът не участва в последните два старта през 2020 след зловещата си катастрофа в първата обиколка на Гран При на Бахрейн, в която получи изгряния на ръцете и глезена.

Пиетро Фитипалди може да замени Никита Мазепин в отбора на Хаас

„Това беше много просто решение за нас – да запазим Пиетро като наш официален тестов и резервен пилот“, заяви ръководителят на отбора Гюнтер Щайнер. 

Фитипалди отново ще бъде заместник на Грожан

„Пиетро познава работата на нашия екип много добре, тъй като е с нас от толкова дълго време. Миналата година той ни доказа, че е готов да се включи и да кара, когато е необходимо и очевидно присъствието му в отбора тази година донесе и приемственост. Радваме се да продължим връзката си и с нетърпение очакваме да го приемем отново през 2022 година“, добави ексцентричният италианец.

Основни пилоти на Хаас през 2022 отново ще бъдат Мик Шумахер и Никита Мазепин, които дебютираха във Формула 1 в началото на този сезон.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти