Край на драмата около участието на Новак Джокович на Australian Open?

Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович присъства в предварителния списък с участници на Откритото първенство на Австралия в началото на следващата година.

Сърбинът е сред заявените за участие и на турнира АТР Cup в Сидни, който предхожда турнира от "Големия шлем" в Мелбърн, което означава, че Джокович вероятно е изпълнил изискването на организаторите да се ваксинира срещу коронавируса. Въпреки това все още няма официално изявление от негова страна и е възможно сърбинът да се откаже от пътуването си до Австралия.

Наскоро Джокович отказа да разкрие ваксинационния си статут, което породи съмнения, че може да пропусне турнира в Мелбърн, който е печелил девет пъти в кариерата си, включително и във всяко от последните му три издания.

Междувременно, в понеделник сръбската звезда отпразнува своята 350-та седмица на върха на световната ранглиста. Това беше исторически сезон за Ноле, който завърши под номер 1 в края на годината за рекорден седми път, изпреварвайки своя идол Пийт Сампрас (6).

Откритото първенство на Австралия ще се проведе от 17 до 30 януари.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти