Путин определи победата за Купа "Дейвис" като знаково събитие за руския тенис

Руският президент Владимир Путин поздрави тенисистите за спечелването на “Купа Дейвис" в Мадрид. Телеграмата на държавния глава беше публикувана в сайта на Кремъл.

"Скъпи Шамил Анвярович, Даниил Сергеевич, Андрей Андреевич, Аслан Казбекович, Карен Абгарович, Евгений Евгениевич! Искрено ви поздравявам за триумфа ви в "Купа Дейвис"! Победата в този най-престижен турнир е голямо, значимо събитие за нашия национален отбор, за руския тенис като цяло. Вие показахте изключителни умения, характер, отборна сплотеност, играхте отлично във всички битки, представихте се блестящо на финала, станахте най-силният отбор през 2021 година, победихте и съперниците си в АТР Cup и отборното състезание на олимпиадата в Токио", се казва в поздравлението на Путин.

Президентът изказа специална благодарност на Шамил Тарпищев, който проведе стотния си мач и спечели трета “Купа Дейвис””като капитан на националния отбор.

Русия триумфира за трети път в историята си след 2002 и 2006 година. Те играха на финалите на турнира през 1994, 1995 и 2007 година.

Руският национален отбор за “Купа Дейвис" беше в състав Даниил Медведев, Андрей Рубльов, Аслан Карацев, Карен Хачанов и Евгений Донской.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти