Дубълът на Етър завърши годината в равенство

Дублиращият отбор на Етър завърши 2:2 в последния си за годината отложен мач срещу Левски-2007 (Левски). При повече настойчивост и повече прецизност в завършващите пасове младите „боляри“ можеха да се поздравят и с победата. Мачът бе гледан и от треньорския щаб на първия отбор начело с Веселин Великов. Още в първата минута Христо Марков отдясно изведе Александър Гугучков в чиста позиция, но той стреля в обсега на вратаря, който спаси. В 12-ата минута обаче етърци поведоха – след центриране от корнер Ивелин Иванов с глава насочи топката в мрежата за 1:0. Христо Марков можеше да удвои в 26-ата минута, когато се откъсна отляво и стреля в близкия ъгъл, но вратарят успя да избие. Малко след това етърци претендираха и за дузпа за събаряне на Ерик Костов. 

Малко след това нов удар на Христо Марков бе спасен от вратаря. Пълният с опитни футболисти като Ивайло Раденцов и Антонио Иванджиков отбор на гостите отвърна на удара. С далечен удар Джанко Танев нацели напречната греда, а в 37-ата минута „Левски-2007“ успя и да изравни. При един далечен удар вратарят Ангел Мартинов изби топката в краката на Тихомир Тодоров, който с добавка вкара – 1:1. Началото на второто полувреме бе за гостите, които стигнаха и до пълен обрат. В 60-ата минута Леон Илиев проби в наказателното поле и топката стигна до Венцислав Миленов, който я промуши в ъгъла за 1:2. В последните двайсетина минути обаче „Левски-2007“ отпадна физически и отново дойдоха моментите на Етър.

Мартин Ангелов в 73-ата минута центрира отляво и Калоян Ненчев с глава вкара красив гол – 2:2. До края „болярите“ атакуваха опасно, но най-често грешаха при головия пас. Минута преди края Мартин Ангелов отправи прехвърлящ удар, но вратарят Васил Тодоров изби топката изпод гредата в корнер. В добавеното време пък трима етърци излязоха срещу един бранител, но напредналият отдясно капитан Светломир Събев не можа да намери двамата си свободни съиграчи. 

Етър завършва полусезона на 16-ото място с актив от 7 точки, на една след „Академик“ и на 1 т. пред „Ювентус“ (Малчика), като трите тима ще се борят да се измъкнат от опасната зона и от последното място, което носи изпадане. 

„Етър-2: Ангел Мартинов, Ивалин Петков, Димитър Колимечков, Денислав Георгиев, Светломир Събев, Ивелин Иванов, Ивалин Петков, Калоян Митев, Калоян Ненчев, Александър Гугучков, Христо Марков.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти