Огромни финансови загуби за австралийския тенис

Австралийската тенис федерация обяви нетна загуба от над 100 милиона австралийски долара (71 милиона долара) през 15-те месеца около тазгодишното отложено и преминало под знака на КОВИД-19 Открито първенство на Австралия, показва годишният доклад на организацията за 2020-21.

Цената на полетите на играчи от цял свят до Мелбърн и поставянето им под карантина за две седмици в хотели постави огромна финансова тежест за организаторите на турнира от Големия шлем.

Ограниченият брой публика по трибуните в "Мелбърн Парк", намалиха възможностите за смекчаване на загубите чрез продажба на билети и други генератори на приходи на място.

Сметките показват, че Тенис Австралия е регистрирала нетна загуба от 100,02 милиона австралийски долара от 30 юли 2020 г. до 30 септември тази година.

Резерви на организацията от 80 милиона австралийски долара бяха изчерпани и управителният съвет тегли заем от 40 милиона австралийски долара, за да помогне на следващото издание на турнира.

Въпреки загрижеността относно варианта на коронавирус Омикрон, контролът на външните и вътрешните граници на Австралия бавно се облекчава, тъй като процентът на ваксинация в страната се увеличава. Организаторите се надяват на по-нормално провеждане на Аустрелиън Оупън през 2022 година.

Турнирът ще се върне към обичайните си януарски дати и ще проведе пред пълния капацитет на трибуните. Играчите и официалните лица, които са ваксинирани, ще имат право да летят до Австралия и да се състезават без изискване за карантина.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти