Огнян Томов: Очаквам категорична победа над Шеноа в реванша

Нефтохимик 2010 (Бургас) надигра като гост швейцарския Шеноа, с българския волейболист Димитър Маринков в редиците си, с 3:2 гейма, в първи мач от 1/16-финалите от втория по сила европейски турнир за Купата на CEV. Така вицешампионът на България взе важно психологическо предимство преди реванша в бургаската зала „Младост“, който е на на 7 декември от 18:00 часа.

Нефтохимик тръгна с измъчена, но ценна победа над Шеноа за Купата на CEV 🏐

Родните представители се нуждаят от успех, независимо с какъв резултат, за да отстранят съперика и да продължат напред на 1/8-финали. При евентуарна загуба с 2:3 ще се стигне до Златен гейм, който ще бъде на бургаска земя.

Президентът на Нефтохимик Огнян Томов заяви за BGvolleyball.com след успеха, че очаква тимът му да победи по-категорично Шеноа във втория мач у дома.

„Спечелихме важен мач като гости, който ни дава предимство преди домакинството ни в Бургас. Ще подходим много сериозно към реванша, ще се подготвим по най-добрия начин и се надявам да продължим напред на 18/-финал.“   „Имаме здравословни проблеми, които повлияха. Също така имаше и известно напрежение, това е нормално. Важното е, че тимът се събра в тайбрека. Показахме по-голямо спокойствие от съперника, имахме предимство на сервис и това ни доведе до крайния успех.“   „Няма как да не съм доволен от победата, независимо от петте гейма. Очаквам и се надявам, че ще спечелим по-категорично като домакини. От вчера Ники Николов започна да тренира. Венци Рагин се чувства по-добре се надяваме се да играе пълноценно в реванша.“

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти