Матс Виландер: Федерер ще се сблъска с реалността при завръщането си

Роджър Федерер ще се сблъска с настоящата реалност при завръщането си на корта, смята седемкратният шампион от турнирите от Големия шлем Матс Виландер.

40-годишният Федерер обяви пред швейцарски медии миналата седмица, че иска да се върне в максимална готовност след като претърпя няколко операции на коленете, но ще е изненадан, ако играе на "Уимбълдън". Очаква се той да започне бегови тренировки през януари, а едва през март или април ще може да провежда занимания на тенис корта.

Федерер обяви кога ще се завърне на корта

"Мисля, че за него е възможно да се върне. Според мен той непрекъснато си го повтаря и се настройва за завръщане", заяви Виландер пред Eurosport.

"Големия проблем е, че играчи като Зверев и Медведев стават наистина добри. Колко голямо оръжие би бил сервисът на Федерер срещу Зверев или Медведев. Определено го чака среща с реалността", каза още Матс Виландер.

Новак Джокович: Федерер е икона на нашия спорт и хората по света го обичат

"Не мисля, че Роджър ще играе много мачове в Тура. Той осъзнава, че все още има шансове за победа - може би не в Големия шлем, но поне три или четири мача. Според мен има смисъл да се върне, но не мисля, че той ще е сигурен каква е ситуацията преди да е стъпил на корта поне за два-три трисетови двубоя срещу тенисисти като Зверев или Медведев", добави 57-годишният швед.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти