Райо продължи неприятната серия на Майорка

Райо Валекано победи с 3:1 Майорка в последния мач от 14-ия кръг на Ла Лига. "Пчеличките" се завърнаха на победния път, като в същото време продължиха неприятната серия на своя съперник, който вече има 6 поредни мача без победа на сметката си в първенството.

Домакините на "Вайекас" взеха преднина от два гола още до средата на първото полувреме. В 16-ата минута Сержи Гуардиола бе изведен в наказателното поле и с шпагат успя да прати топката във вратата. Четири минути по-късно Алваро Гарсия добави второ попадение. Той получи топката в средата на терена, надбяга защитата на съперника и хладнокръвно реализира за 2:0.

В 63-ата минута Мартин Валент извърши нарушение за дузпа, задържайки противников нападател за фланелката, а Оскар Трехо реализира 11-метровия удар за 3:0.

Майорка успя да направи загубата си малко по-почетна минута преди края на мача. Тогава Анхел пусна чудесен извеждащ пас за Абдон Пратс, който остана очи в очи с вратаря не сгреши за крайното 3:1.

Така Райо събра актив от 23 точки и излезе на 6-ото място в класирането. Майорка пък остава на 13-ата позиция с 15 точки.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти