Александър Петров съсече молдовец и защити пояса си на "Макс файт" 47

Един от най-опитните български кикбоксьори Александър Петров защити успешно титлата си на "Макс файт" 47, след като спечели с ТКО в четвъртия рунд реванша с коравия молдовец Максим Заплитний. Двукратният световен шампион по кикбокс при аматьорите от самото начало на дуела обработваше с лоукикове краката на съперника си и бе възнаграден за постоянството с два нокдауна в началото на четвъртата част. Заплитний тъкмо си мислеше, че е изравнил двубоя и е напипал своята предпочитана близка дистанция, когато бе безпощадно подкосен няколко пъти и съответно вече нямаше сили да се изправи.

В първия рунд Петров имаше леко предимство с по-постоянните си атаки, като иначе двамата не се притесняваха да влизат в размени, а българинът с две леви крошета наруши равновесието на съперника си. Молдовецът не спираше да върви напред във втория рунд, но пък Александър непрестанно наказваше с лоукик водещия му крак. Отново варненецът беше по-точен в попаденията си, а инструкциите към него в паузата между сегментите беше да не изчаква толкова противника.

Заплитний гледаше с повече клинчове да блокира атаките на Петров и на свой ред да бъде по-прецизен с колената си, като проведе по най-добрия за себе си начин третия рунд и беше най-равностоен до момента. Той просто скъсяваше по-успешно дистанцията и печелеше позитиви, като се забеляза и завишена умора у Александър.

Петров с поредица от кикове обаче още от началото на мача нарани сериозно левия крак на молдовеца, след което и в десния, като бе възнаграден с нокдаун в началото на четвъртия рунд. Ляво кроше плюс лоукик причиниха втори нокдаун и реферът приключи битката с ТКО в полза на Александър!

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти