Солскяер за Варан, Линдельоф, Роналдо и положителната статистика срещу Пеп Гуардиола

Оле Гунар Солскяер заяви, че не мисли за положителната статистика, която има в двубоите срещу Джосеп Гуардиола, преди утрешното дерби на Манчестър. От осем мача срещу мениджъра на Манчестър Сити норвежецът има четири победи и три загуби. Това означава, че Солскяер е единственият мениджър, който има повече победи, отколкото загуби срещу Гуардиола (б.ред. - имат се предвид тези треньори, които са се изправяли минимум четири пъти срещу испанеца).

"Всеки знае какъв е залогът на това дерби. Разбира се, че мачът е специален. Последният път, когато дербито на Манчестър се игра пред фенове, атмосферата беше напрегната. Тимът е много единен. Играчите знаят, че се нуждаят един от друг и отборният дух е важен.

Вече преодоляхме загубата от Ливърпул. Това остава в историята. Имахме добра седмица и два добри резултата далеч от дома. Трябва да влезем в този двубой, вярвайки, че можем да направим добри неща.

Откакто дойдох тук, оттогава има спекулации за бъдещето ми.

Според резултатите от скенера очакваме Рафаел Варан да бъде извън игра за четири или пет седмици. Това е голям удар за нас. Ерик Байи беше отличен последния път. Затова имаме голям състав. Линдельоф все още е под въпрос, но се надявам, че утре ще дойде и ще каже, че е готов. Казано по друг начин – очаквам да бъде готов, но не мога да ви обещая.

Кристиано е един от най-добрите футболисти, стъпвали някога по тази планета. Влиянието му на терена и извън него е огромно. Той вкарва голове, работи за отбора и е топ професионалист.

Статистиката ми срещу Пеп? Гледам само следващия мач, а не това, което съм постигнал преди. Изпитвам огромно уважение към Пеп и това, което прави. Записахме някои добри резултати срещу тях и се нуждаем отново от подобно представяне. Понякога се нуждаеш и от късмет. Знаем, че в такъв мач ще страдаме много, но трябва и да имаме вяра в себе си, защото играем у дома и записахме някои добри резултати срещу Сити", заяви Солскяер на днешната си пресконференция. 

Още от Футбол свят

Виж всички