Клоп отправи комплименти към Симеоне и Атлетико и разкри дали ще може да използва Фабиньо и Тиаго

Юрген Клоп ще може да използва Фабиньо и Тиаго Алкантара в утрешния двубой с Атлетико Мадрид от груповата фаза на Шампионската лига. Бразилецът пропусна последните три мача заради травма в коляното, докато испанецът получи контузия в прасеца още при победата над Кристъл Палас на 18 септември и оттогава не е играл. Утре мърсисайдци приемат „дюшекчиите“, които победиха с 3:2 в драматичен мач на „Уанда Метрополитано“ преди две седмици. При нов успех „червените“ ще си осигурят рано-рано участието в елиминационната фаза.

"5:0 срещу Юнайтед не означава, че сме перфектни, както и 2:2 с Брайтън не означава, че имаме огромни проблеми. Най-добрият начин да се защитаваме срещу Брайтън бе да контролираме топката и това беше моят проблем. Брайтън си заслужи точката, но ние трябваше да се зашитаваме по-добре като цяло. Работим върху това и ще се справим по-добре утре, тъй като Атлетико е доста добър отбор.

Ще бъде много добре да се класираме още утре, но обикновено не се налага да говорим за това, защото най-често играем истински финал в последния кръг от груповата фаза. Надяваме се, че това няма да е така тази година. Но колко голямо постижение ще е, ако се класираме утре, можем да обсъждаме само ако това се случи. Атлети ще хвърли всички сили.

Мачът в Мадрид имаше няколко различни части. Започнахме добре, доминирахме, след това получихме гол, атмосферата бе изключителна, те вкараха отново, дойде червения картон, вкарахме за 3:2 и всичко свърши. Много тежък мач.

Наби има резтежение, така че ще отсъства известно време. За Милнър е ясно, че няма да може да играе. Фабиньо и Тиаго тренират нормално, така че са на разположение за селекция, което очевидно е добре.

Много уважавам това, което прави Симеоне. Отборът му се представя изключително всяка година срещу много силни отбори. Наистина е впечатляващо. Ако знаех, че той не харесва ръкостисканията след мача, нямаше да му подам ръка. Надявам се да се ръкуваме преди мача утре.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти