Спалети: Наполи ще върви напред само ако всички сме едно цяло

Наполи е изненадващият лидер в Серия “А” този сезон досега с осем победи от осем срещи. С нов треньор в лицето на Лучано Спалети тимът от стадион “Диего Марадона” показва съвсем друго лице в сравнение с предишната кампания, когато финишира пети в Калчото.

“През миналия сезон този отбор се провали в голямата си цел, която беше класиране за Шампионската лига. Няма как да печелиш като тим, когато отделни футболисти мислят главно за себе си. Единственият начин за прогрес е всички да мислят като едно цяло. Ако играчите разбират това - страхотно! Ако пък не, то ти трябва да ги накараш да го разберат”, заяви Спалети пред “Скай Спорт Италия”.

И докато всичко в шампионата засега върви отлично, не така беше в Лига Европа, където до вчера Наполи имаше само една точка от два кръга. “Небесносините” обаче надвиха Легия (Варшава) с 3:0 и сега са в далеч по-добра позиция. “Щастлив съм от победата. Поне играчите отговориха на критиците, според които не ни пука за Лига Европа”, добави наставникът. 

Спалети коментира и видимото изразстване на Виктор Осимен, който не спира да бележи: “Той е свикнал да тича мощно в празните пространства между наказателното поле и тъчлинията. Все още се учи в това да се връща назад и да получава топката, както и да помага на свой съотборник, след което чак да се затичва напред. Но Виктор е истински професионалист и е момче, което “гори” от желание да се учи и да се развива като футболист. Съотборниците му го обожават и той иска да е с тях през цялото време”.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти