Отказал се от атлетиката ямайски спринтьор е дал положителна допинг проба

Ямайският олимпийски и световен медалист неста Картър, заради чийто положителен допинг тест Юсейн Болт беше лишен от своя олимпийски златен медал на 4 по 100 метра от Игрите в Пекин през 2008 година, е дал положителна допинг проба отново и предстои да бъде изслушан следващата седмица. Новината беше потвърдена от представител на Ямайската антидопингова агенция и от адвоката на спринтьора Стюърт Стимпсън.

Агентът на атлета Кент Гамън потвърди пред “Ройтерс”, че Картър ще се яви на изслушване следващата седмица. Гамън, който отказа да назове забранената субстанция, с която е хванат Картър, допълни, че изслушването на спринтьора ще се проведе на 14 октомври.

През август 35-годишният ямаец обяви чрез прессъобщение, че се отказва от спорта заради здравословни проблеми, които са му попречили на нормалните тренировки от март 2021 г. Тогава той обяви, че за лекуването на травмата си трябва да приема медикаменти, които са в списъка със забранените вещества на Световната антидопингова агенция и затова е решил да обърне повече внимание на здравето си.

Картър има личен рекорд на 100 метра от 9.78 секунди, с който заема девето място във вечната ранглиста на дисциплината. Той е и четвъртият най-бърз ямаец на 100 метра.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти