Двойна мотивация за ЦСКА - София срещу Царско село

ЦСКА - София гостува на Царско село в 10-ия кръг на efbet Лига и ще се опита да продължи със силните си изяви от началото на сезона. “Червените” са единственият отбор без загуба в първенството, но са извън челната тройка в класирането заради няколкото отложени мача покрай ангажиментите в Европа. 

Днес тимът на Стойчо Младенов може да запише трети пореден успех в шампионата и да се доближи до лидерите в таблицата. Освен това, ЦСКА - София ще излезе с амбицията да си отмъсти на “царете” за поражението с 1:2 край Околовръстното през миналия сезон. Тогава “червените” паднаха с 1:2, а няколко месеца по-рано отстъпиха на съперника със същия резултат и все още нямат дори точки при визитите си на Царско село. 

В състава на ЦСКА - София със сигурност има натрупана умора след дербито с Левски и мача с Бодьо/Глимт в Лига Европа. Очаква се някои от титулярите да получат почивка, но Младенов не може да си позволи много размествания, за да не се загуби синхрона в отделните линии. 

Заради травмата в рамото на Жорди Кайседо на върха на атаката ще застане Ахмед Ахмедов, а Федерико Варела този път може да започне от първата минута. Възможно е Греъм Кери да бъде преместен на левия фланг, въпреки че Яник Вилдсхут е свеж, след като в четвъртък не игра заради наказание. Ако Кери стартира отдясно, на пейката ще остане Георги Йомов. Амос Юга също е готов за пълни 90 минути и вероятно ще действа в средата на терена в тандем с един измежду Карло Мухар и Жеферсон

Лоши новини за ЦСКА - София

Царско село загуби всеки от последните си 3 мача в първенството, като в тях не вкара нито един гол. Към негативната серия на тима на Антони Здравков може да се добави и загубата за Купата на България от Левски (Крумовград), когато “царете” отново не успяха да се разпишат. 

Очаква се Васил Шопов пак да бъде използван като нападател, а от втора позиция да атакуват Милчо Ангелов, Никола Колев и Петър Атанасов. Мартин Кавдански може да заеме мястото на Венцислав Василев до Иван Бандаловски в центъра на отбраната. 

efbet Лига - 10 кръг:ЦАРСКО СЕЛО - ЦСКА-СОФИЯ Вероятни състави:ЦАРСКО СЕЛО: Георгиев; Александров, Кавдански, Бандаловски, Попадийн; Балтанов, Йокич; Ангелов, Колев, Атанасов; Шопов Старши треньор: А. Здравков ЦСКА - СОФИЯ: Бусато; Турицов, Матей, Лам, Мазику; Юга, Жеферсон; Йомов, Варела, Кери; Ахмедов Старши треньор: С. Младенов СЪДИЯ: Никола Попов СТАДИОН: “Царско село” НАЧАЛО: 17:45 часа ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти