В Плевен организират пешеходен поход по три маршрута по повод Световния ден на ходенето

В Световния ден на ходенето - 3 октомври, в Плевен ще се състои пешеходен поход по три маршрута в парка "Кайлъка", съобщиха от Общината. Желаещите да се включат в инициативата са очаквани от организаторите в неделния ден, а стартът ще бъде индивидуален - между 9.00 часа и 11.00 часа. Ентусиастите ще прекосят живописните пътеки в знаковата за Дунавската равнина защитена местност в каньона на река Тученишка - от спирка "Моста", в началото на парка, към Бригадирската поляна, крепостта "Сторгозия", Попската скала, язовир "Тотлебенов вал".

В началото на разходката, всеки, подкрепил инициативата, ще получи талон за участие в томбола с награди. Между 10.30 и 11.30 часа в района на Бригадирската поляна участниците ще могат да пуснат в урна една част от своя талон. Томболата ще бъде изтеглена на 4 октомври от 11.00 часа пред Туристическия информационен център в градската градина в Плевен.

Националната проява "Световен ден на ходенето" се организира за 29-и път от Българска федерация "Спорт за всички"(БФСВ) с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта, посочват от Община Плевен.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти