Грег Ръдърфорд попадна в отбора на Великобритания, който ще гони олимпийска квота в бобслея

Олимпийският шампион в скока на дължина от Лондон 2012 Грег Ръдърфорд попадна в отбора на Великобритания по бобслей, който ще направи опит да се класира за Зимните олимпийски игри в Пекин през 2022 година. 34-годишният бивш атлет започна тренировки по бобслей през април. До момента няма нито един британски спортист, който да е печелил медали на летни и зимни олимпийски игри.

"Това беше огромно начинание - от много отказал се бивш спортист до преквалификация в нов спорт. Огромни благодарности на всички, които помогнаха досега", написа Ръдърфорд в "Инстаграм".

Той спечели злато в скока на дължина пред родна публика в Лондон през 2012 г., а на Олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 г. се окичи с бронзово отличие.

Ръдърфорд се отказа от атлетиката през 2018 г., след като в последните години имаше проблеми с контузии. По време на локдауна през миналата година обаче той започна тренировки за бобслей и очевидно се е справил доста добре, след като беше избран да представлява родината си във важните олимпийски квалификации.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти