Без победител във Вечното дерби на Сърбия

Вечното дерби на сръбския футбол завърши без победител, след като Партизан и Цървена звезда направиха 1:1 в големия сблъсък от осмия кръг на местната Суперлига. "Гробарите" поведоха на своя стадион с гол на Бибрас Натхо в 36-ата минута. Александър Катай донесе точката на "звездашите" седем минути преди края и така статуквото на върха се запази.

"Червено-белите“ можеха да поведат в 31-вата минута, но удар на Катай с глава срещна напречната греда. Бибрас Натхо даде аванс на Партизан пет минути по-късно след силен изстрел от границата наказателното поле и неособено добра намеса на Борян, който позволи на топката да влезе в близкия му ъгъл. В 49-ата минута Рикардо отбеляза втори гол във вратата на Борян, но попадението бе отменено след намесата на ВАР заради нарушение.

Седем минути преди края Цървена звезда изравни резултата. Александър Катай засече с глава перфектно центриране на Милан Родич, с което донесе точката на гостите.

Така се запази разликата между двата отбора, които заемат първо и второ място във временното класиране, като Партизан има аванс от две точки пред големия си съперник.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти