Фейенорд прегази ПСВ Айндховен като гост (видео)

Фейенорд прегази с 4:0 като гост ПСВ Айндховен в най-интересния мач от 5-ия кръг на нидерландското първенство. Така Фейенорд записа трета победа от началото на сезона и с 9 точки се изкачи на пето място в класирането, като е и с мач по-малко. ПСВ пък претърпя първо поражение за сезона в Ередивизи, след като до момента имаше 4 победи от 4 срещи. Тимът е втори с 12 точки, на точка зад лидера Аякс, който вчера съсипа с 9:0 в Амстердам Камбуур.

Два гола за гостите от Ротердам заби капитанът Йенс Тоорнстра. 32-годишният халф реализира първото попадение в срещата - в първата минута на добавеното време на първото полувреме Маркус Педерсен центрира отдясно и Тоорнстра с блестящ изстрел от въздуха опъна мрежата зад Джоел Дромел.

Аякс унижи отбора на Филип Кръстев

През втората част Фейнерод вкара още три гола на съперника си и така го разгроми. В 71-ата минута току-що появилият се на терена за гостите Бриан Линсен с хубав удар в долния десен ъгъл на Дромел направи резултата 0:2. В 85-ата минута Тоорнстра с втория си гол в мача съвсем отчая домакините. Той порази целта с много премерен удар по земя от дъгата на наказателното поле. В първата минута на добавеното време резервата Сирил Десерс оформи кошмарния за ПСВ Айндховен резултат с шут от съвсем близка дистанция.

Снимка: Feyenoord Rotterdam / Twitter

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти