Книга твърди: Лудогорец е приемник на клуб от 1920 година

Книгата "Историята на Лудогорец" ще бъде представена днес от 17.30 часа в Разград. Презентирането на изданието ще бъде излъчено на живо във Facebook страницата на Лудогорец, съобщават от клуба. 

Изследването е с обем от 272 стандартни страници. Книгата се състои от три глави - "Ретроспекция", "По времето на комунизма" и "В новото време". В изданието са обособени 10 приложения, а списъкът на цитираната литература е от 376 източника. 

Обект на настоящия труд е футболен клуб Лудогорец Разград, като предмет на изследването е неговото историческо развитие. Постигането на изследователската цел и изпълнението на дефинираните задачи е подчинено на основата на изследователската теза, че основаването на футболен клуб "Хр. Ботев" в Разград е през 1920-та година на XX век, като праводавник на ФК Лудогорец. Целта на разработката е да представи славната история на футболния клуб. 

Авторът Цветан Димов се стреми обективно да разкрие историческите събития, чрез подбрани фрагментални моменти. За реализирането на целта са поставени следните задачи: проучване на създаването на футболен клуб "Христо Ботев" Разград; развитие на футболния клуб след Втората световна война; информация за клуба в най-новата история. 

Настоящият труд е предназначен както за аудиторията от разградския регион, така и за футболните среди в национален, балкански и европейски мащаб. Приложен е табличен, снимков и електронен инструментариум. В разработката са проучени моменти от развитието на клуба, като донасянето на първата футболна топка, списък на първия отбор и неговия капитан, ръководители на дружеството, първата официална фланелка, инициативата за създаването на "СЕВЕРО-БЪЛГАРСКАТА СПОРТНА ЛИГА" (СБСЛ), построяването на стадиона и много други любопитни факти. 

Презентацията ще се проведе при спазване на противоепидемичните мерки. След нея ще има възможност за задаване на въпроси, посочват от клуба.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти