Марота: Интер се сблъска с трудности като другите клубове, Серия А ще се върне към величието си

Спортният директор на Интер Джузепе Марота е доволен от трансферното лято на “нерадзурите”, но признава, че тя не е била никак лесна за шампионите на Серия А. Интер продаде Ромелу Лукаку на Челси и Ахраф Хакими на ПСЖ, но пък привлече за техни замеснтици Хоакин Кореа от Лацио, Един Джеко от Рома, Хакан Чалханоглу от Милан и Дензъл Дъмфрис от ПСВ Айндховен.

„Не беше лесно, но Интер се сблъска със същите трудности както много други клубове. Трябваше да бъдем креативни и да използваме компетентността на всеки отдел в клуба, за да компенсираме липсата на инвестиции. Кореа-Лаутаро е добра атакуваща двойка и ние сме щастливи с тях”, каза Марота пред Радио 1.

Лукаку и Хакими не са единствените звезди, напуснали Серия А, тъй като Джанлуиджи Донарума се присъедини към ПСЖ от Милан, докато Кристиано Роналдо се завърна в Манчестър Юнайтед от Ювентус.

„Винаги има едни и същи големи клубове, които се борят за титлата. Серия А загуби важни играчи, но спечели нещо по отношение на техническите насоки. Завръщането на Жозе Моуриньо предизвика нов интерес. Сигурен съм, че лигата ще се върне към величието след период на голямо финансово свиване, което се отрази на икономиката и трансферите,” заяви Марота.

Още от Футбол свят

Виж всички