Гълъбинов се разписа в дебюта си като титуляр за Реджина в зрелищен мач с три червени картона

Българският нападател Андрей Гълъбинов ознаменува дебюта си като титуляр за Реджина с гол от дузпа при домакинската победа с 3:2 над Тернана в зрелищен двубой от втория кръг на Серия Б. Родният футболист остана на терена до 73-ата минута, когато беше заменен от друг ветеран - Адриано Монталто.

Двубоят беше изключително груб и така бяха раздадени цели 12 картона, от които три бяха червени. Първи беше изгонен Давиде Агаци от състава на гостите след втори жълт картон в 25-ата минута. Въпреки това именно Тернана поведе в резултата, след като Сесар Файети се разписа в 42-ата минута. В 50-ата обаче бившият нападател на Милан, Бордо и Рома Жереми Менес изравни за “амарантите”, след като беше точен с глава след избит удар на Ригоберто Ривас. В 59-ата обаче точно Менес получи втори жълт картон и така домакините също останаха с 10 човека на терена.

В 64-ата минута настъпи моментът на Гълъбинов. Той засече с глава центриране на Джанлука Ди Киара, топката се отби в напречната греда, а при опита си за добавка Ривас беше фаулиран от вратаря Антони Янарили. Именно българинът изпълни отсъдената дузпа и направи обрата в мача пълен. В 69-ата изигралият отличен мач Ривас също се разписа за домакините. Последва натиск на Тернана, който обаче доведе само до още един техен гол, дело на Симоне Мацоки в 79-ата минута. Трето попадение на гостите не последва и така те загубиха двубоя, който приключиха с 9-има играчи на терена заради директния червен картон на Матиа Пройети в 94-ата минута. Това е първи успех за Реджина през сезона след нулевото реми срещу Монца в първия кръг.

Що се отнася до клуба на Силвио Берлускони, той също записа първата си победа за кампанията, след като спечели като домакин на Кремонезе с минималното 1:0. Кристиан Гиткяер отбеляза единствения гол в 65-ата минута, а българският национал Валентин Антов ще трябва да изчака за дебюта си, тъй като остана на резервната скамейка през целия мач.

Още от Българи зад граница

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти