5 успешни опита са ключът на Христо Христов към добър резултат в Токио 2020

Световният шампион за младежи в категория до 109 кг Христо Христов е вторият ни представител на Олимпийските игри в Токио 2020 във вдигането на тежести и ще се бори добър резултат във вторник от 13:50 часа наше време.

"Всичко е много добре, организацията е перфектна, нищо не ни липсва. Тренировките също минават много добре, досега не сме имали лоши моменти в тях. Готов съм за това предизвикателство, ако покажа това, което правя на тренировка, всичко ще е наред. Затова се борим всичките. Ролята на психиката е доста голяма, първо трябва да си силен психически и после физически, защото иначе ще те смачкат.

Добро представяне за мен ще означава да си покажа това, което мога от тренировките", коментира пред БНТ Христо Христов, който е с първоначална заявка за двубой от 410 кг.

"Всичко е в начертаните графици с Христо. Казвал съм го много пъти, състезание се печели с минимум 4-5 успешни опита. Ако направи тези 5 опита сполучливи, ще се представи добре. Добро класиране за Христо ще бъде именно да направи 5 успешни опита", каза треньорът му Иван Иванов.

Още от Париж 2024

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти