Ювентус спечели първи трофей за сезона🏆

Отборът на Ювентус спечели трофея на името на Луиджи Берлускони, след като победи с 2:1 Монца. Головете за успеха на “Старата госпожа” отбелязаха Филипо Ранокия и Деян Кулушевски. Това беше 25-ото издание на приятелския турнир, като обикновено в него играеше Милан, но Силвио Берлускони продаде “росонерите” и в момента е собственик на втородизивионния Монца. Ювентус излезе без звездите си Кристиано Роналдо и Пауло Дибала, които останаха в Торино. Извън сметките бяха и италианските национали, които получиха допълнителна почивка след спечелването на Евро 2020. 

Роналдо няма да играе за трофея “Берлускони”

Завърналият се на треньорския пост Масимилиано Алегри заложи на схема 4-3-3. Ювентус нямаше нужда от много време, за да открие. В герой се превърна халфът на младежкия тим Пипо Ранокия, който се разписа с левия крак. 

Малко след почивката Деян Кулушевски удвои, след като наказа грешка в отбраната на Монца. Адриен Рабио пропусна да направи 3:0, а домакините вкараха почетно малко след това чрез Марко Д’Алесандро. До края Монца направи всичко по силите си да изравни и да стигне до дузпи, но Ювентус удържа аванса си и спечели първи трофей за сезона.

Още от Футбол свят

Виж всички