Реал Мадрид, Барселона и Ювентус не се отказват от Суперлигата - трите клуба спечелиха съдебна битка

Реал Мадрид, Барселона и Ювентус не се отказват от Суперлигата - трите клуба спечелиха съдебна битка

Реал Мадрид, Барселона и Ювентус направиха съвместно изявление, приветстващо решението на съда за искане от УЕФА да отмени действията си срещу всички клубове-основатели на европейската Суперлига. Действията включват "прекратяване на дисциплинарното производство срещу трите клуба и премахване на наказанията и ограниченията, наложени на останалите девет клуба-основатели". 

Ювентус, Барселона и Реал Мадрид са последните три от общо 12-те клуба, които се присъединиха към проекта през април. Идеята за нов турнир се разпадна бързо, когато всичките шест английски отбора заедно Интер, Милан и Атлетико Мадрид се оттеглиха. 

"Съдът подкрепя искането, отправено от организаторите на европейската Суперлига, отхвърля жалбата на УЕФА и потвърждава предупреждението си към УЕФА, че неспазването на неговото решение ще доведе до глоби и потенциална наказателна отговорност", обявиха трите клуба в съвместно изявление. 

"Случаят ще бъде разгледан и от Европейския съд в Люксембург, който ще се спре на монополната позиция на УЕФА спрямо европейския футбол. Радваме се, че занапред вече няма да бъдем обект на продължаващи заплахи от страна на УЕФА." 

От европейската футболна централа не отговориха на искането на Ройтерс за коментар.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти