Холанд даде автограф на терена по време на контрола на Борусия (Д)

Ерлинг Холанд даде автограф по време на мач на Борусия (Дортмунд). Норвежкият нападател зарадва момче, която бе успяло да навлезе на терена на приятелската срещу Атлетик (Билбао), която испанците спечелиха с 2:0. След като се разписа на фланелката на момчето, Холанд го изведе от терена, а секунди по-късно към него се приближи и полицай, който да го насочи към трибуните.

Холанд изигра първия си мач от предсезонната подготовка на Борусия (Дортмунд). Голмайсторът на тима игра 45 минути срещу Атлетик. Двубоят се игра в Санкт Гален, Швейцария, пред около 3500 зрители.

Атлетик започна по-активно, но не създаде чисти голови положения. След полович час игра германците бяха близо до откриване на резултата. Алварес засече центриране на Марко Ройс. Топката се озова в близост до голлинията, но Холанд не успя да я добута към мрежата.

Испанците поведоха в 50-ата минута. Раул Гарсия се разписа от дузпа, която бе отсъдена за нарушение на Бюрки срещу него. Малко по-късно Борусия можеше да отговори, но вратарят Ескиета направи отлично спасяване след удар на Тигес, който замени Холанд и водеше атаката за второто полувреме. Вивиан удвои аванса на тима от Билбао в 57-ата минута. Испанците имаха добра възможност за нов гол в 70-ата минута, но Бюрки спаси. Борусия не създаде много до края. Дахуд стреля над вратата, а удар от фаул на Бранд бе спасен от Ескиета.

“Хубаво е да се завърна и да изиграя първия си мач. Резултатът очевидно не е добър, но контролите не са за това. Сезонът стартира след две седмици и ще бъдем отлично подготвени”, коментира Холанд след срещата.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти