Наоми Осака: Запалването на олимпийския огън е най-голямата чест

Наоми Осака трябваше да изиграе първия си мач от тенис турнира при жените на Олимпийските игри в Токио на централния корт днес, но срещата беше изместена, защото тя бе избрана за "най-голямата чест, която някога ще имам": запалване на олимпийския огън.

Наоми Осака откри Олимпийските игри в Токио

Спекулациите, че 23-годишната носителка на четири титли от Големия шлем ще играе роля в церемонията по откриването, започнаха веднага след като бе обявено на кратко известие, че мачът й от първия кръг срещу китайката Чжън Сайсай ще бъде преместен в неделя.

"Несъмнено най-голямото постижение и чест, които някога ще имам в живота си. Нямам думи да опиша чувствата, които изпитвам в момента, но знам, че в момента съм изпълнен с благодарност", написа Осака в социалната мрежа Instagram.

"Най-важното беше да предадем послание за разнообразие и приобщаване. В крайна сметка решихме да е Осака, защото тя е страхотен спортист и доставяше различни съобщения, така че мислехме, че тя е най-добрият човек, който е последният носител на факлата. Това беше решение, до което дойде от целият организационен комитет", каза изпълнителният продуцент на церемонията по откриването Такауки Хиоки.

Още от Париж 2024

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти