Хонда все още не знаят дали ще спасят двигателя на Верстапен

От доставчика на задвижващи единици за отбора на Ред Бул във Формула 1 Хонда изразиха опасение, че двигателят на Макс Верстапен от Гран При на Великобритания може и да не бъде спасен. Миналия уикенд нидерландецът, който е лидер в шампионата с осем точки пред втория Люис Хамилтън от Мерцедес, стартира надпреварата на „Силвърстоун“ от полпозишъна, но още в деветия завой се озова в ограждения след контакт със седемкратния световен шампион Хамилтън. 

Ударът на Верстапен в стената беше със сила от 51g, като това наложи и кратък престой в болница за 23-годишния състезател. Все пак той бе изписан от нея без никакви наранявания. В същото време от Ред Бул започнаха да инспектират пораженията по шасито, което според тях няма да може да бъде поправено. Това обаче е малкото зло на фона на евентуални термални поражения по задвижващата система на Хонда. 

Хонда: Двигателят на Верстапен има шанс да бъде спасен

За Верстапен тя е втора през сезона, а при използването на повече от три той ще получи наказание за старта на първата надпревара, в която използва допълнителния си агрегат. От Хонда откараха във фабриката си в Сакура повредения двигател за по-обстоен преглед, който все още продължава, но засега отзивите на инженерите там не са добри.

Още от Моторни спортове

Виж всички