Лестър иска 60 милиона паунда от Арсенал за Мадисън

Арсенал ще направи нов опит да привлече в редиците си плеймейкъра на Лестър Джеймс Мадисън. На “Емиратс” имат спешна нужда от креативен футболист в средата на терена, след като Мартин Йодегор се завърна в Реал Мадрид, а клубът не успя да привлече Емилиано Буендия, който предпочете офертата на Астън Вила. Така “Артилеристите” отново поглеждат към Мадисън, съобщава “Football London”.

Лондончани вече са отправили запитване към Лестър за цената на 24-годишния футболист. “Лисиците” са отговорили, че са склонни да го пуснат при оферта от порядъка на 60 милиона паунда. Сумата никак не е малка, но е с 10 милиона по-ниска от тази, която Лестър искаше преди година за този играч. Мадисън обаче бе преследван от контузии през сезона, а освен това и ковид кризата се отрази на цените на пазара.

Очаква се в близките дни от Арсенал да се свържат и със самия играч, за да отправят оферта към него с условията, които могат да му предложат. От “Емиратс” обаче трябва да побързат, защото и Челси следи внимателно ситуацията.

Иначе Мадисън изигра поредния си силен сезон на “Кинг Пауър Стейдийм”. Той записа 31 мача в Премиър лийг, в които отбеляза 8 гола и направи 7 асистенции. Освен това той триумфира с тима и в турнира за ФА Къп.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти