Без ШаКари Ричардсън и в щафетата на Олимпиадата в Токио

Наказаната за един месец за употреба на марихуана ШаКари Ричардсън не беше включена в състава на САЩ за Олимпийските игри в Токио и за щафетата на 4 по 100 метра. Едномесечното й наказание изтичаше преди щафетата, но от атлетическата федерация на САЩ са взели решение тя да не попадне сред 130-членния отбор по лека атлетика за Игрите в японската столица.

В отбора са световните рекордьори на 400 метра с препятствия Сидни МакЛафлин, на гюле Райън Краузър и на 100 метра с препятствия Кени Харисън.

В атлетическия тим на САЩ за Олимпиадата са включени общо 13 медалисти от Игрите в Рио де Жанейро през 2016 г., както и шестима актуални световни шампиони от Доха 2019 г.

Най-титулуваната американска атлетка Алисън Филикс ще запише участие на пета олимпиада, както и Абди Абдирахман в маратона. Най-младият в състава на САЩ за Игрите в Токио пък е 17-годишният Ерийон Найтън, който държи световните рекорди на 200 метра за юноши под 18 и под 20 години.

Двуван Харисън, който спечели американските олимпийски квалификации в скока на височина и в скока на дължина при мъжете, ще участва и в двете дисциплини в Токио.

В тима на САЩ са още световният рекордьор на 60 м/пр в зала Грант Холоуей, който на квалификациите бяга с 0.01 сек по-бавно от световния рекорд на 110 м/пр, бившата световна рекордьорка на 400 м/пр Далила Мухамад, втората най-бърза жена в историята на 200 метра Габи Томас и многократната медалистка от големи шампионати в скока на дължина Бритни Рийс.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти