Ювентус чака отговор от Роналдо

Ръководството на Ювентус очаква да поулчи отговор от Кристиано Роналдо на въпроса дали португалецът иска да продължи да играе за клуба. Договорът на 36-годишния нападател изтича след година, така че торинци искат да знаят какви са намеренията му, за да могат да планират селекцията за новия сезон.

Макар да отбеляза 101 гола в 133 мача за “бианконерите”, Роналдо не успя да се превърне в човека, който да вдигне отбора на по-високо ниво. Последната кампания пък бе особено разочароваща, като тимът остана едва 4-и и на косъм се добра до участие в Шампионската лига, а единствено спечелването на Купата на Италия бе малко утешение за тифозите.

Така в момента Роналдо и Юве са на кръстопът. От клуба се чудят дали има смисъл да го задържат още един сезон, имайки предвид и огромната му заплата. Самият играч също се колебе дали не е време да смени обстановката, като се говори, че желанието му е да опита късмета си в Пари Сен Жермен.

Очаква се в близките дни да има среща между шефовете на Юве и агента на Кристиано Жорже Мендеш, съобщава трансферният експерт Фабрицио Романо. На нея ще бъде взето окончателно решение в каква посока ще се върви. Ако се прецени, че е по-добре двете страни да се разделят, от Юве ще опитат да вземат максимално висока сума за португалеца. В същото време в клуба имат и списък с цели седем варианта за потенциален заместник на Роналдо.

Нападателят доскоро бе с националния отбор на Португалия на Евро 2020, но тимът му отпадна на 1/8-финала и така той вече може да започне лятната си почивка преди новия сезон.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти