Саутгейт: Англия е отбор в развитие, гоним нивото на Италия и Белгия

Мениджърът на Англия Гарет Саутгейт отговори на част от критиките по свои адрес след не особено убедителното представяне на своя тим в първите два мача от Евро 2020. “Трите лъва” спечелиха първата си среща от групата срещу Хърватия с гол на Рахим Стърлинг, а във втората завършиха наравно 0:0 с Шотландия. Англия ще се изправи срещу водача Чехия в третия кръг, макар двата тима да имат равен брой точки - по 4.

Саутгейт намекна, че неговият тим все още готов да спечели титлата и обърна голямо внимание на изключително младия и неопитен състав, с който разполага - 11-сеторката срещу “гайдарите” влезе в историята като най-младият състав, с който англичаните са започвали двубой на голям турнир.

Вчерашният състав на Англия не победи Шотландия, но влезе в историята

“Казвал съм го и преди - всеки отбор е на различен етап от своето развитие. Италия е в период от 28-29 мача без загуба, всички знаем какво направиха Франция и Португалия през последните няколко години, а Белгия е номер едно в класацията на ФИФА последните четири години. Това е нивото, което ние гоним, но все още сме в развитие. Първата крачка е да се класираме за следващата фаза. Сега най-важно е да изиграем правилно мача с Чехия,” обясни мениджърът.

След това той намекна, че най-вероятно ще направи промени в единайсеторката си след солидните критики за някои играчи, които останаха на скамейката първите два мача.

“Имаме някои взривни възможностти - млади играчи, които ще опитат от вкуса на голям турнир за пръв път. Джейдън Санчо е сред тях. Той тренира добре последните дни и, разбира се, ще разгледаме всички възможности преди да вземем крайното решение,” заяви Саутгейт.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти