Милан поднови интереса си към защитник на Барселона и успя да намали цената на Тонали

От Милан са подновили преговорите за левия бек на Барселона Жуниор Фирпо с целта той да бъде привлечен за резерва на Тео Ернандес, съобщава Джанлука Ди Марцио. “Росонерите” искаха 24-годишния играч и през януари, но тогава до сделка между двата клуба не се стигна. Сега е възможно той все пак да пристигне на “Джузепе Меаца”, като Фирпо е съгласен на подобен трансфер. Намерението на “Дявола” е да го вземе под наем с опция за закупуване, като не е ясно дали в Барселона ще приемат тяхната оферта.

Ди Марцио също така потвърди, че Милан е успял да свали цената на Сандро Тонали, който прекара миналия сезон като преотстъпен в отбора. Преди година “росонерите” се разбраха с Бреша да привлекат младия талант под наем за 10 млн. евро с опция за закупуването му в размер на 15 млн. евро и още 10 млн. евро под формата на бонуси. Сега обаче двата клуба са постигнали споразумение за отстъпка в цената в размер на 10 млн. евро. Така миланският гранд ще закупи халфа за 10 млн. евро, а бонусите са сведени до 5 млн. евро. В замяна клубът ще прати във втородивизионния тим 20-годишния нападател Джакомо Олзер с опция за обратно закупуване. 

Журналистът даде информация и за ситуацията около Оливие Жиру от Челси. Според него Милан е постигнал договорка с нападателя за двугодишен договор със заплата от 3,5 млн. евро с бонуси и в момента клубът очаква лондончани да освободят 34-годишния играч, за да могат “росонерите” да го привлекат като свободен агент. Също така атакуващият халф Браим Диас е близо до това да се върне в тима за нов едногодишен наем, но този път с опция за закупуването му от Реал Мадрид.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти