В Челси удължиха още един договор днес

От Челси обявиха, че са активирали специална клауза в договора на защитника Тиаго Силва и така неговият контракт с клуба беше удължен с още един сезон до следващото лято. Така 36-годишният играч последва своя мениджър Томас Тухел, чийто контракт също беше подновен по-рано днес. Малко след новината за опитния бранител, европейският първенец удължи и споразумението си с нападателя Оливие Жиру.

Челси официално възнагради Тухел за големия успех

Бразилецът пристигна на “Стамфорд Бридж” миналото лято като свободен агент от Пари Сен Жермен. Макар и в напреднала футболна възраст, той бързо се превърна в основна част от състава на лондончани, като за тях записа 34 мача във всички турнири с 2 гола. В дебютния си сезон с екипа на “сините” той спечели първата си Шампионска лига, игра финал за Купата на ФА и завърши на четвъртата позиция в Премиър лийг.

Първенецът на Европа поднови и с голмайстора си в ШЛ

“Когато взехме Тиаго Силва миналото лято, знаехме, че добавяме към състава играч от световна класа. Тиаго очаквано показа на всички в Челси своето огромно качество през този сезон, като имаше голямо влияние за нас на и извън терена. Когато той подписа, ние казахме, че се надяваме той да добави нови трофеи към впечатляващия си списък с отличия и той направи точно това с успеха ни в Шампионската лига през миналия уикенд. Сега се надяваме той да продължи по същия начин и през новия сезон”, коментира директорът Марина Грановская пред клубния сайт.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти