Аржентина се препъна срещу Чили, Меси с гол №72 за "гаучосите"

Аржентина и Чили завършиха 1:1 в световна квалификация, играна в Сантяго дел Естеро. Лионел Меси отбеляза гола за домакините от дузпа в 23-ата минута, а Алексис Санчес изравни в 36-ата. Равенството попречи на "гаучосите" да оглавят класирането в зона КОНМЕБОЛ и те останаха втори, на точка зад водача Бразилия. Чилийците имат само една победа след първите 5 кръга и заемат седма позиция. 

Мачът се игра пред празни трибуни, а преди началото му беше открита статуя на Диего Марадона, който почина през ноември миналата година. Аржентинците излязоха със специални фланелки в памет на легендата. На тях над лика на Марадона бяха изписани годината на раждането му и символът за безкрайност. 

В атаката на Аржентина до Меси започна Лаутаро Мартинес, а по крилата действаха Лукас Окампос и Анхел Ди Мария. Леандро Паредес и Родриго де Паул бяха изборът на Лионел Скалони за двойката вътрешни халфове. 

Чили излезе без лидера си Артуро Видал, който даде положителен тест за COVID-19. Гостите създадоха първото голово положение в 15-ата минута, но Едуардо Варгас прати топката в аут от добра позиция. 

Малко по-късно Гийермо Марипан фаулира Лаутаро Мартинес в наказателното поле. Ситуацията беше преразгледана с ВАР и съдията от Венецуела даде дузпа в полза на Аржентина. Меси не остави шансове на бившия си съотборник в Барселона Клаудио Браво и откри резултата. Това беше гол №72 за Лео с екипа на националния отбор. 

Авансът на Аржентина не се задържа дълго. В 36-ата минута Арангис центрира от фаул, Гари Медел стигна до топката и я пусна успоредно на голлинията, където Алексис Санчес с лекота изравни - 1:1. Малко преди почивката Меси шутира от пряк свободен удар, но Браво успя да избие. 

През второто полувреме аржентинците имаха няколко отлични възможности да стигнат до победата. Браво отрази изстрели на Ди Мария и Лаутаро Мартинес, а Меси уцели гредата. В самия край на мача отново звездата на домакините беше близо до гола, но Клаудио Браво реагира блестящо и запази точката за Чили. 

Следващият мач на Аржентина е гостуване на Колумбия във вторник. На чилийците, които днес бяха водени от новия селекционер Мартин Ласарте, предстои домакинство срещу Боливия. 

В друг двубой тази нощ Уругвай разочарова с нулево равенство срещу Парагвай. Единсон Кавани, който стана баща за четвърти път по-рано през деня, пропусна мача заради наказание. Мачът на "Сентенарио" беше равностоен, а двата отбора рядко стигаха до опасни удари. Домакините пратиха топката в мрежата зад Антони Силва преди почивката, но голът беше отменен заради засада. 

С актив от 7 точки Парагвай е на 4-о място в класирането. "Гуараните" са пред Уругвай благодарение на по-добрата си голова разлика. 

Първа победа в квалификациите записа Боливия. Ветеранът Марсело Морено вкара два от головете за успеха с 3:1 срещу Венецуела в Ла Пас. Той откри резултата още в 5-ата минута, но Йон Чансейор изравни за гостите в 26-ата. След час игра Диего Бехарано отново даде преднина на боливийците, а в 83-ата минута след негов пас Морено сложи точка на спора.

С 4 точи Боливия се измъкна от дъното на класирането и вече е на осмо място. Венецуела се смъкна на предпоследната девета позиция с 3 точки и само три отбелязани гола.

Най-убедителна победа тази нощ постигна Колумбия. Съставът на Рейналдо Руеда разгроми с 3:0 като гост Перу и се придвижиха на шесто място в подреждането. Решаващ се оказа червеният картон на Мигел Трауко от домакините в самия край на първото полувреме, малко след като Йери Мина беше открил в полза на Колумбия.

След почивката гостите бързо лишиха мача от интрига. Матеус Урибе в 49-ата минута и Луис Фернандо Маруланда в 55-ата отказаха "инките". Малко по-късно дебютантът Даниел Муньос също беше изгонен, при това само три минути след влизането си в игра, и двата отбора останаха с по 10 човека. Колумбийците обаче вече си бяха свършили работата.

Още от Футбол свят

Виж всички