Гол на Мхитарян пет минути преди края класира Рома за Европа

Гол на Мхитарян пет минути преди края класира Рома за Европа Рома ще участва в евротурнирите следващия сезон, след като измъкна 2:2 при гостуването си на Специя. Римляните губеха с 0:2 на почивката след попадения на Даниеле Верде (6) и Томазо Побега (38). Тимът на Андрей Гълъбинов, който не бе в групата за мача, обаче допусна изравняване през втората част. Стефан Ел Шарауи се разписа в 52-ата минута, а Хенрик Мхитарян отбеляза така ценния втори гол в 85-ата минута. 

"Вълците" завършиха с равен брой точки със Сасуоло, който победи Лацио с 2:0, но имат по-добра голова разлика, а двете срещи между двата отбора завършиха наравно. Така Рома завършва на седмо място и ще играе в новия турнир на УЕФА - Лига на конфедерациите, където ще бъде воден от новия си треньор Жозе Моуриньо, който може да се изправи срещу бившия си отбор Тотнъм, класирал се за същия турнир.

И в двата отбора отсъстваха доста основни играчи. Специя искаше да завърши подобаващо дебютния си сезон в Серия А и започна агресивно с положения за Верде и Нзола. Комбинация между двамата доведе до откриване на резултата. Вратарят на гостите Даниел Фузато трябваше да прави двойно спасяване по-късно. Той обаче нямаше какво да направи в 38-ата минута, когато след ъглов удар Нзола отклони топката, а Побега я насочи към мрежата.

След почивката Рома вдигна нивото и имаше предимство. Лошо изчистване на Терци се превърна в асистенция към Ел Шарауи, който върна надеждите на гостите. Двубоят стана още по-отворен и с положения и пред двете врати. Кристанте пропусна голяма възможност да изравни. Все пак пет минути преди края Джеко свали топката към Мхитарян и бившият играч на Арсенал и Манчестър Юнайтед се разписа за 2:2.

Още от Футбол свят

Виж всички