Олимпиакос разгроми Панатинайкос, Арис се пребори за бронза (видео)

Олимпиакос още веднъж демонстрира огромното си превъзходство пред другите отбори в Гърция. В последния кръг от сезона грандът от Пирея разгроми с 4:1 Олимпиакос и финишира с 26 точки пред втория ПАОК, който изненадващо отстъпи в Солун на Астерас Триполис.

Бившият халф на ЦСКА-София Юнус Санкаре влезе като резерва за Панатинайкос в дербито. Той замени Сотириос Александропулос в 67-ата минута, когато мачът беше решен. Йоргос Масурас вкара два гола за Олимпиакос още до 12-ата минута, а Лукас Вияфанес пропусна дузпа за "детелините". Юсеф Ел Араби направи резултата класически, преди Жозе Маурисио да върне едно попадение. Отново Ел Араби сложи точка на спора в 72-ата минута.

Единствената реална интрига в последния кръг беше за третото място. В директен спор за него се срещнаха АЕК и Арис. Мачът в Атина приключи без голове и третата позиция остана за солунския тим, който има с точка повече от съперника си. 

Освен Арис и АЕК, в Лигата на конференциите ще участва и ПАОК. "Черно-белите" загубиха с 0:1 на "Тумба" от Астерас Триполис, но въпреки това запазиха второто си място. Единственото попадение в мача отбеляза Родриго Гомес от дузпа в 28-ата минута. За аржентинеца това беше първи гол през сезона.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти