"Ещадио До Драгао" приема финала на Шампионската лига?

"Ещадио До Драгао" в Порто може да приеме финала в Шампионска лига между Манчестър Сити и Челси, съобщи "Ройтерс". Двубоят за трофея на 29 май трябва да се играе в Истанбул, но УЕФА разглежда възможности за преместване на мача, тъй като Турция е в "червения списък" на Великобритания за пътуване заради пандемията от COVID-19, което изключва възможността английски фенове да присъстват на срещата.

Първоначалната идея бе мачът да бъде преместен на стадион "Уембли" в Лондон, но по този вариант са възникнали усложнения, свързани с логистиката за телевизиите, които ще излъчват срещата, персонала и спонсорите. Много от хората, ангажирани по организацията на мача, трябва да бъдат поставени под карантина при пристигане във Великобритания, което усложнява провеждането на двубоя в Лондон.

Португалия вдига рестрикциите за пътуване от 17 май, което означава, че английските фенове може да пътуват свободно до Порто и да присъстват на мача. Миналата година финалът също трябваше да се проведе в Истанбул, но бе преместен в Лисабон заради коронавируса. Тази година португалските власти предпочитат Порто да приеме мача, ако на страната бъде дадена тази възможност.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти