Италия приема България на стадион, на който не познава загуба

Националният отбор на България ще гостува на Италия във Флоренция на стадион “Артемио Франки”. Както е известно, по програма на 2 септември “лъвовете” са гости на “Скуадра адзура” в четвъртия си мач от световните квалификации за Катар 2022. През март “трикольорите” записаха едва една точка в първите си трите мача с Швейцария (0:3), Италия (0:2) и Северна Ирландия (0:0). 

Интересното е, че това ще бъде двубой №30 на четирикратните световни шампиони в дома на Фиорентина, като никога досега не са губили - 22 победи и 7 равенства. Последно италианците бяха домакини на “Франки” преди десет месеца, когато разбиха с 4:0 Естония в контролна среща. 

Селекцията на Роберто Манчини, която има амбиции да се бори за европейската титла през това лято, не е допускала гол в последните си шест двубоя. Именно домакинството на "лъвовете" ще бъде първата официална среща на Италия след европейското първенство през това лято. 

България има две победи, седем равенства и 11 поражения срещу италианците от 20 срещи. 

“Адзурите”, които са лидери в група “С” с пълен актив от точки, обявиха, че ще приемат Литва на 8 септември в Реджо Емилия. Преди това на 5 септември ще гостуват в Базел на конкурента си за първото място Швейцария. 

След визитата на Ботуша родните национали приемат Литва на 5 септември.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти