Хеттрик реши сблъсъка между Унион и Вердер

Унион (Берлин) надделя над Вердер (Бремен) с 3:1 в среща от 31-ия кръг на Бундеслигата. Всичко най-съществено в мача се случи през второто полувреме, когато първо Йоел Похинпяло отбеляза хеттрик за по-малко от 20 минути, след като се разписа в 50-ата, 53-ата и 67-ата минути, а Теодор Гебре Селасие върна едно попадение за тима на Флориан Коохфелт в 82-ата.

Похинпяло започна своята наказателна акция пет минути след началото на втората част, когато центриране от корнер бе отклонено с глава към него, а финландецът необезпокояван я прати с десния си крак в ъгъла за 1:0.

Само три минути след това отново той бе изведен в наказателното поле след дълго подаване и ново докосване с глава от Муса и се разписа за 2:0. 15 минути по-късно Иржи Павленка бе преодолян за трети път след ново подаване на Муса, който този път намери Похинпяло отляво и той простреля обратния ъгъл на вратаря. Неразбирателство в отбрана за домакините, когато вратарят им излезе да боксира една топка, но вместо това се сблъска с бранител прати топката към Гебре Селасие, който реалициза с глава почетното попадение в опразнената врата за крайното 3:1.

Унион заедма седмото място с 46 точки, а Вердер е 14-и с 30 точки.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти