Клоп: Хубаво е, че Суперлигата се провали, но и новата ШЛ не е страхотна

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че е останал доволен от провала на проекта за Европейската Суперлига, но паралелно с това изрази недоволството си от новия формат на Шампионската лига, които също налага по-голям брой мачове за съответните отбори. Според германеца хората от УЕФА, както и тези, които организираха Суперлигата, най-малко се интересуват от мнението на треньорите, играчите и феновете, а единствената им цел е да има все повече и повече мачове. Неговият колега в Манчестър Сити Джосеп Гуардиола също направи подобно изказване срещу новия формат на ШЛ.

Запитан дали е получил лично извинение от собствениците за Суперлигата, Клоп отговори: "Не, но това не е необходимо. Аз бях споменат в обръщението на собственика, така че това бе достатъчно лично за мен. Ние трябва да се концентрираме върху футбола. Не може непрекъснато да се въвеждат нови турнири. Хубаво е, че новата Суперлига отпадна, но и новата Шампионска лига не е нещо страхотно. УЕФА ми показа идеята и аз казах, че не я харесвам - 10 мача вместо шест. Нямам идея къде да ги вкарам в графика.

Клоп за Суперлигата: Свикнал съм собствениците да не се съобразяват с мнението ми

Не съм изненадан как играчите се справиха с това. Това, което направиха беше много добре. Те изразиха мнението си. Правят това не за първи път, а няма да е и за последен.

Единствените хора, които никой не пита за нищо, са треньорите, играчите и феновете. УЕФА не ни попита, Суперлигата не ни попита. Винаги искат да играем повече мачове. Това не е възможно. Най-положителното нещо е, че това не се случи.

Играчите на Ливърпул със смела позиция преди последното решение на собствениците

Утре трябва да водим истинска битка срещу Нюкасъл. Трябва да създаваме положения, да вкарваме голове и да се защитаваме. Остават ни шест финала и ние трябва да спечелим всички тях.

Диого Жота е добре. Нат Филипс не може да се върне за този мач. Къртис Джоунс обаче се завръща. Не знам кога ще е готов Джордан Хендерсън. Няма да е през следващите две седмици", заяви Клоп на днешната си пресконференция.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти