До месец издават разрешително на трибуна "Бесика" на стадион "Локомотив"

Проектът за изграждането на трибуна "Бесика" на стадион "Локомотив" в парк "Лаута" е входиран в община Пловдив. Това съобщи кметът на града Здравко Димитров. Днес в заседателната залата на местната управа беше представен пред журналисти и фенове идейния проект за строежа на стадион "Локомотив", който също е входиран в местната управа. 

Локомотив (Пловдив) обяви ново сътрудничество, сменя бранда на екипите

На презентацията присъстваха и заместник-кметовете на града Пламен Райчев, Анести Тимчев и Георги Титюков. Кметът поясни, че документите ще бъдат разгледани в 14-дневен срок, толкова е времето и за обжалване и веднага след това ще бъде издадено строително разрешение. 

"Надявам се в скоро време да направим първа копка", каза кметът. Живко Желев от фирма "Рудин", която е избрана да строи, заяви, че веднага са готови да започнат. Експертът Роман Пещерски, който представи проекта заяви, че са спазени всички изисквания на УЕФА. 

"Предвидено е на трибуна "Бесика" да се разположат клубният музей, феншопът за привържениците и заведение", заяви той. 

На следващото ниво ще са залата за ВИП лица, санитарните помещения, медицинският кабинет и стаята за задържане на провини се агресивни запалянковци. На Централната трибуна, която е най-голямата ще бъдат залите за пресконференция, съдийската зала, и съблекалните за двата отбора. Обособява се специално място за медиите и ВИП зона. Предвижда се монтирането на две информационни табла. Те ще са с LED екрани, за да не им влияе слънчевата светлина. 

Роман Пешерски добави, че капацитетът на стадиона ще е около 14 000 зрители, когато бъде изграден напълно. Трите трибуни, които сега ще се строят -"Бесика", Източна" и Южна имат капацитет от 9000 зрители. Феновете на гостите ще разполагат с 1400 места и ще бъдат разположени на южната трибуна. На този етап Централната трибуна няма да се бъдат, докато не се осигури финансиране за нея.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти