Ивайло Иванов пред Sportal.bg: Направих хубави борби с топпротивници и си сверих часовника

Ивайло Иванов не успя да спечели медал на трето поредно европейско първенство, след като остана пети в категория до 81 килограма на континенталния форум по джудо в Лисабон (Португалия), но определено е извлякъл своите поуки и ползи от участието си. Той загуби спора за бронзовия медал от световния шампион Саги Муки (Израел).  

“Никога не съм доволен от представянето си, когато не съм на стълбичката. По-скоро съм доволен, че успях да направя хубави борби с топпротивници. Успях да се сборя и с първия в ранглистата (б.а. Матиас Касе, от когото загуби на полуфиналите – той спечели сребърен медал в Лисабон), и с втория (Муки),  да си сверя часовника, състезанието беше много силно с много изненади”, сподели Иванов пред Sportal.bg

Ивайло Иванов загуби спора за бронзовия медал на Европейското по джудо

На полуфиналите той загуби от водача в световната ранглиста и европейски шампион от Минск 2019 Матиас Касе в продължението, след като получи три наказания. Иванов обаче не смята, че е бил ощетен от съдиите в този случай: “За полуфинала не мисля, че бях ощетен, просто този стил джудо се толерира в момента, който на мен не ми е присъщ и не ми е удобен. Вземам си поуките и продължавам към Световното първенство.”

Как ще протече подготовката за планетарния форум, който е в началото на юни: “Подготовката преди Световното ще бъде в България. Ще има три лагера по десетина дни с малко почивка помежду им и след това тръгваме за Будапеща.”

Какво е мнението на двукратния сребърен евромедалист за три големи форума в рамките на една година – европейско, световно и олимпийски игри?

“Тези състезания се знаят от миналата година и мен лично ме мотивира да бъдат през кратък период. Няма как да съм в топформа на всичките, но главната цел е Олимпиадата”, завърши световният шампион за военни за 2019 г. 

Още от Бойни спортове

Виж всички