Кипчоге спечели със солиден резултат последния си маратон преди Олимпиадата

Световният рекордьор Елиуд Кипчоге спечели последния си маратон преди да защитава олимпийската си титла в Токио по-късно през годината. 36-годишният кениец триумфира на NN Mission, който беше преместен от Хамбург на летището в Твенте заради COVID-19. Кипчоге завърши с време от 2:04:30 часа. 

Втори финишира сънародникът му Джонатан Курир с 2:06:40 минути, а трети се нареди представителят на Еритрея Гойтом Кифле с 2:08:07 часа. 

При жените победата извоюва германката Катарина Щайнрук с 2:25:59 часа. Второто място зае португалката Сара Морейра с 2:26:42 часа, а трета се нареди други представителка на Германия – Рабеа Шьонеборн с 2:27:03 часа. 

Това беше първо състезание за Кипчоге от маратона на Лондон през миналата година, когато той завърши осми. Дотогава той не беше губил маратон от 2013 г. 

“Мисията е изпълнена. Условията бяха наистина добри – малко ветровито, но нямах оплаквания. Състезанието беше перфектно. Това беше истинският тест преди Токио. Добре е да имам маратон няколко месеца преди Олимпиадата, за да проверя своята форма”, сподели Кипчоге след победата си. 

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти