Способен ли е Порто да изненада Челси в реванша?

Днес Челси и Порто ще изиграят 1/4-финалния двубой-реванш от Шампионската лига. Срещата отново ще е на "Рамон Санчес Писхуан" в Севиля, където се проведе и първият мач между двата тима. Причината за това са мерките срещу COVID-19. В първия сблъсък англичаните, които се водеха гости, спечелиха с 2:0 и взеха солидна турнирна преднина. Те обаче не трябва да си мислят, че вече са си свършили работата, защото "Драконите" имат достатъчно потенциал, за да объркат сметките им.

Порто ще опита да поднесе нова изненада, след като на 1/8-финала елиминира италианския гранд Ювентус. Изоставането с два гола обаче поставя португалците в доста неизгодна ситуация. Те ще трябва да търсят успех с три гола разлика, ако искат да продължат напред. Историята показва, че "Драконите" не са прескачали тази фаза на турнира от далечната 2003-04 година, когато те спечелиха и трофея. Освен това Порто има сериозни проблеми в срещите си с английски отбори, като в последните 7 сблъсъка с представители на Премиър лийг има 2 равенства и 5 загуби.

В същото време Челси се намира в подем, особено в представянето си в Шампионската лига. Играчите на Томас Тухел нямат загуба в 9 поредни мача в турнира. Освен това силната страна на сините е защитата, като тимът не е допуснал гол в последните си три мача в надпреварата. Добрата новина е, че в състава няма контузени и наказани играчи, така че лондончани имат всички предпоставки да се класират за 1/2-финал за пръв път от 2013-14 година насам.

С оглед на натоварената програма и фактът, че за Челси предстои важен сблъсък с Манчестър Сити за ФА Къп, Тухел вероятно ще направи някои ротации в състава си. Почти ситурно в стартовата единайсеторка ще се завърне Тиаго Силва, който бе наказан за двубоя с Кристъл Палас. Почти сигурно като титуляри ще започнат и Хаким Зиеш, Тимо Вернер и Оливие Жиру. Нголо Канте се въстанови от контузия в бедрото и също има шанс да бъде сред титулярите.

В същото време в състава на Порто добрата новина е, че Серджио Оливейра и Мехди Тареми изтърпяха наказанията си и ще могат да играят довечера. В лазарета обаче остават Диого Коста, Иван Маркано и Мохамед Мбайе, които не попадат в сметките да двубоя.

Шампионска лига, 1/4-финал, реванш: ЧЕЛСИ - ПОРТО (в първия мач 2:0)Вероятни състави: ЧЕЛСИ: Менди, Аспиликуета, Силва, Кристенсен, Джеймс, Ковачич, Канте, Алонсо, Зиеш, Вернер, Жиру ПОРТО: Маркезин, Манафа, Мбемба, Пепе, Сануси, Корона, Урибе, Оливейра, Отавио, Марега, Тареми Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля Съдия: Клеман Тюрпен (Франция) Начало: 22:00 часа

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти