Левски и ЦСКА-София на противоположни мнения за формата на efbet Лига

Левски и ЦСКА-София са на коренно противоположни мнения относно това в какъв формат трябва да бъде efbet Лига през новия сезон, твърди dsport. Двата столични тима имат сериозни различия, като "сините" предпочитат първенството отново да е с 16 отбора, докато "червените" са за запазване на сегашния формат от 14 тима.

От Професионалната футболна лига отправиха запитване към всички професионални клубове в България, които трябваше да кажат дали са "за" или "против" увеличаването на бройката на отборите в елита. От Лудогорец и Берое не са отговорили, така че те се приемат за "въздържали се", докато от Арда са върнали отговор, но той не е бил категоричен, така че и те влизат в тази графа.

ЦСКА 1948 против промяна на формата в efbet Лига

От анкетата е станало ясно, че по-голяма част от отборите в efbet Лига искат въвеждането на тази промяна. Цели 8 клуба са "за". Интересното обаче е, че повечето такива клубове в момента са застрашени от изпадане - Царско село, Славия, Ботев (Пловдив), Ботев (Враца), Монтана и Етър. Другите два клуба, които са дали положителен отговор са Левски и Черно море. Против пък са ЦСКА-София, Локомотив (Пловдив) и ЦСКА 1948.

Във Втора лига също повечето гласували отбори са "за" - Локомотив (София), Добруджа, Септември (София), Спортист (Своге), Созопол и Янтра. Единствено Литекс се е обявил "против". Там обаче допитването не е съвсем достоверно, тъй като много от клубовете не са дали никакъв отговор - Пирин, Хебър, Лудогорец 2, Септември (Симитли), Миньор (Перник), Струмска слава, Локомотив (Горна Оряховица) и Нефтохимик.

Мениджърът на Бербатов: Митко не е решил за БФС

Резултатите от тази анкета ще бъдат представени пред Изпълкома на БФС, който ще има крайната дума за евентуална промяна на формата. Ако БФС промени формата на първенството в движение то това означава, че почти сигурно няма да има изпадащ отбор, а последният ще играе бараж с третия във Втора лига.

Това не е първото допитване до клубовете по този въпрос. През миналия сезон ПФЛ също пусна допитване до отборите, което обаче не доведе до нищо съществено.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти