Салах: Случаят с Рамос е в миналото, имам специална мотивация срещу Реал Мадрид

Египетската звезда на Ливърпул Мохамед Салах даде интервю за Marca, в което коментира различни теми и се върна на финала на Шампионската лига през 2018 година, в който английският гранд загуби с 1:3 от Реал Мадрид. Сега мърсисайдци отново ще премерят сили с испанския колос, но в две срещи и на 1/4-финалната фаза на турнира. На финала преди три години Салах напусна рано-рано терена заради контузия в рамото, причинена от действие на Серхио Рамос спрямо египтянина.

"Дали имам специална мотивация за отмъщение? Нека кажем, че имам специална мотивация да спечеля този сблъсък и да се класираме на полуфиналите. Това, което ще се случи сега, няма да промени резултата от финала в Киев. Това е в миналото", сподели Салах.

А дали египтянинът ще бъде специално мотивиран срещу Серхио Рамос? "Този мач е в миналото, не мисля за него. Мисля за нашия отбор. Всеки е концентриран върху своя отбор, всеки иска да спечели... това е. Какво се промени в Ливърпул след онзи финал през 2018? Спечелихме Премиър Лийг и Шампионската лига. Победители сме. Това е голяма промяна", каза Салах.

Египтянинът добави, че сега "лос бланкос" са без Кристиано Роналдо, когото Салах определи като "най-добрия играч в историята на клуба". Нападателят сподели още, че е близък с белгиеца Еден Азар.

Салах бе попитан и за страданията на Ливърпул през настоящия сезон. "Много неща се случиха наведнъж. Късметът не е на наша страна. Това ни кара да искаме още по-силно да спечелим Шампионската лига и се надявам, че можем да го направим", продължи Салах, след което бе попитан и за отношенията си с германския мениджър на Ливърпул Юрген Клоп. "Нормални отношения между двама професионалисти. Така бих ги описал", коментира Салах.

Египтянинът изрази и мнението, че Ливърпул страда много от липсата на фенове, които да подкрепят тима на "Анфийлд". "Губим много от отсъствието на феновете. Мисля, че ние сме отборът, който страда най-силно от липсата на фенове", сподели нападателят.

А дали Салах е готов да премине в друг отбор след 4 години в Ливърпул? "Това не зависи от мен. Ще видим какво ще се случи, но предпочитам да не говоря за това сега", каза звездата.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти