Интересни 1/4-финални плейофи в женското първенство

Интересни битки се очакват в 1/4-финалните плейофи в женската "Демакс" лига. След изиграването на последните срещи в първенството се оформиха двойките, които ще се борят за места на полуфиналите.

Шампионът Марица (Пловдив) ще играе срещу 8-ия Перун (Варна), вторият ЦСКА се изправя срещу 7-ия Локомотив 1929. Другите две двойки са 3-ият Казанлък Волей с 6-ия Славия и 4-ият Берое (Стара Загора) с 5-ия ДКС (Варна).

Казанлък приключи сезона на 3-о място

Загубеният гейм на Казанлък от Локомотив в последната среща донесе 3-ото място на "розите" в класирането. Момичетата на Борислав Крачанов направиха повече от добро представяне през сезона, като бяха и лидери за кратко, но след това отстъпиха второто място на "червените".

Волейболистките на ЦСКА пък през целия сезон демонстрираха амбиция и характер, въпреки изключително младия си състав, и са пример за подражание на останалите отбори. Момичетата на Юлия Иванова играха и финал за Купата на България, за който не бяха се класирали от няколко години.

Тимът на ДКС (Варна) направи успешен дебют в първенството и ще преследва победа над Берое и влизане в полуфиналните плейофи. В първия си сезон варненки бяха на полуфинал за Купата, в който отстъпиха драматично на ЦСКА.

По предварителна програма плейофите стартират на 26 март (петък), а вторите мачове са на 28 март (неделя). Ако се стигне до трети срещи, те ще се изиграят на 30 март (вторник).

Четвъртфинални плейофи в женската "Демакс" лига:

Марица (Пловдив) - Перун (Варна)

ЦСКА - Локомотив 1929 Нидо (София)

Казанлък Волей - Славия

Берое (Стара Загора) - ДКС (Варна)

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти