Майнц направи сериозна крачка към спасението при гостуването си на Хофе

Майнц направи сериозна крачка към спасението си постигна победа с 2:1 при гостуването си на Хофенхайм. Головете за победителите бяха дело на Глетцер още с първия съдийски сигнал и Бобу в 41-ата, а домакините се разписаха в 39-ата чрез Илас Бебу. 

Майнц откри резултата още преди да са изтекли и 30 секунди от срещата, когато Ричардс от домакините получи, но позволи да бъде притиснат на границата на наказателното поле от Робърт-Неста Глетцер , който му отне и преодоля вратаря за 1:0. В третата минута Майнц можеше да води с 2:0, но само добрата изява на Оливър Бауман предотврати попадението. В 39-ата минута Крис Ричардс прати страхотен дълъг пас отляво, който мина над защитата над гостите, към непокрития Илас Бебу и възстанови равенството - 1:1. 

Радостта на домакините обаче трая по-малко от две минути, тъй като Доминик Кор засече отлично центриране на Жан-Пол Бобу след късо изпълненеи на корнер и заби за 2:1 за Майнц. По този начин гостите излязоха на 14-о място в класирането с 24 точки, а домакините са 11-и с 30 т..

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти