Малшанс за Тодорова в преследването в Йостерсунд, Рьозеланд спря серията на Екхоф

След като вчера записа своето рекордно класиране в старт за Световната купа по биатлон с осмото си място в спринта на 7.5 километра, днес Милена Тодорова се класира на 15-о място в преследването на 10 километра.

Българката имаше малшанс в своята последната стрелба, когато тя влезе седма на огневия рубеж, но големите пориви на вятъра ѝ костваха два пропуска. Така тя се смъкна до 15-а позиция, на която и завърши. Преди това, тя допусна три грешки и в своята първа стрелба, след което направи две поредни перфектни, но и това не ѝ бе достатъчно за ново влизане в топ 10. В края на надпреварата тя завърши на 2:41.2 минути зад победителката Марте Олсбу Рьозеланд.

С днешния си успех, норвежката спря серията от шест поредни триумфа в дисциплината на своята сънародничка Тирил Екхоф, която остана втора. Двете допусна по четири пропуска, но Рьозеланд имаше големия късмет да стреля в почти безветрие при първия прав и тя се възползва максимално от това. В тази стрелба тя бе по-бърза с близо 20 секунди от Екхоф, което се оказа и разковничето в днешната надпревара. Трета на финала се класира Хана Сола (Беларус), която направи пет наказателни обиколки.

С днешната си победа, Рьозеланд освен, че прекъсна серията от поредни победи на Екхоф, тя също я и лиши от шанса да подобри рекордна на Магдалена Форсберг за най-много победи в рамките на един сезон. През сезон 2000-01 шведка постигна цели 14 успеха, докато норвежката има 13 при оставащ само един старт. Той ще се проведе утре, от 14:00 часа българско време в дисциплината масов старт на 12.5 километра. С двете си силни класиране вчера и днес, Милена Тодорова си заслужи правото да застане на старт и утре, когато тя ще потегли с 27-и стартов номер.

В 16:15 часа днес пък ще се проведе мъжкото преследване на 12.5 километра, където Владимир Илиев ще стартира девети след силното си представяне във вчерашния спринт.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти