Солскяер преди дербито с Ман Сити: Това е просто една лоша седмица

Манчестър Юнайтед гостува на своя градски съперник Манчестър Сити в неделя от 18:30 в едно от най-големите дербита на английския футбол. “Гражданите” са водачи в класирането с 65 точки, което ги отделя на цели 14 от следващите ги “червени дяволи”, а при успех могат да се откъснат на цели 17 точки и да направят много сериозна крачка към титлата.

Двата отбора идват от различни позиции, тъй като играчите на Джосеп Гуардиола правят уникална серия и имат 21 последователни победи във всички турнири, докато тези на Оле Гунар Солскяер завършиха наравно 0:0 срещу Кристъл Палас в сряда, което бе трета поредна среша далеч от дома без отбелязан гол и вече имат едва две победи в последните осем срещи в лигата. Въпреки това норвежецът не е съгласен с критиките към неговите играчи.

“Когато противникът не прави грешки, ти трябва да постигнеш целите си със собствените си качества. Именно това ни липсваше в последните няколко мача, но все пак продължаваме да нямаме загуба от 10 срещи. Пред месец темата бе, че не се защитаваме добре, сега е, че не бележим достатъчно. Това е просто една седмица, не е като да сме натрупали поредица от лоши резултати. Не толкова отдавна победихме Саутхамптън с 9:0 и Реал Сосиедад с 4:0. Всичко зависи от противниците, но и броя мачове също се отразява. Няма да влизам в разговор за това как сме в лоша форма. Да, последните няколко срещи не успяхме да отбележим първи гол, тези 0:0 не сме наистина ние и това, което искаме да постигнем, но пък се защитавахме добре,” коментира резултатите на своя тим норвежеца.

След това Солскяер обясни ситуацията с Давид Де Хеа, който пропусна именно мача в средата на седмицата с Кристъл Палас, тъй като се е прибрал в Испания заради раждането на първото си дете. В медиите се появиха информации, че той може да се завърне едва след паузата на националните отбори, но това бе отречено от мениджъра.

“Очаквам да е на разположение съвсем скоро. Разбира се, след като се прибере, трябва да следваме наложените в момента правила. Появилите се информации в пресата не са коректни нито към феновете, нито към Давид. Ние му позволихме да се прибере, тъй като той искаше да е при приятелката си. Искаме го обратно, но все пак той е човек и трябва да се съобразим с това. Давид е там за това фантастично събитие със своето семейство. Не знам точно кога ще се прибере, но ще е скоро”, обясни ситуацията Солскяер.

В момента всеки влизащ на територията на Англия трябва да се самоизолира за 10 дни, но карантината може да се прекрати, ако на ден пети даде отрицателна проба за COVID-19. Футболистите имат специално разрешение да тренират и играят мачове през това време, но само ако прекарват останалото време в домовете си.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти